חדשות

הנחיות חדשות לטיפול בפרפור עליות: דגש על מחלות נלוות

ההנחיות החדשות הוצגו בכנס האיגוד האירופאי לקרדיולוגיה ESC Congress 2024 שנערך בלונדון בסוף השבוע

האיגוד האירופאי לקרדיולוגיה פרסם בסוף אוגוסט הנחיות מעודכנות לטיפול בפרפור עליות. ההנחיות החדשות מדגישות את חשיבות הטיפול במחלות נלוות. פרופ' איזבל ון גלדר, יו"ר כוח המשימה להנחיות, הציגה את השינויים בכנס האיגוד שהסתיים אתמול (ב') בלונדון.

השינוי המרכזי בהנחיות החדשות הוא המיקוד במחלות נלוות. זיהוי וטיפול במחלות נלוות וגורמי סיכון הם כעת המרכיב הראשוני והמרכזי בטיפול בפרפור עליות. ההנחיות כוללות המלצות חדשות מדרגה ראשונה לטיפול ביתר לחץ דם, אי ספיקת לב, השמנת יתר, סוכרת, צריכת אלכוהול ופעילות גופנית. בנוסף, מעכבי SGLT2 מומלצים לכל המטופלים עם פרפור עליות, ושליטה בדום נשימה בשינה מומלצת בדרגה שנייה.

בנושא מניעת שבץ, ההנחיות ממליצות על שימוש בנוגדי קרישה פומיים ישירים למטופלים עם ציון CHA2DS2-VASc של 2 ומעלה. למטופלים עם ציון CHA2DS2-VASc של 1, ההנחיות ממליצות לשקול שימוש בנוגדי קרישה, אך זו לא המלצה חד-משמעית כמו במקרה של ציון 2 ומעלה.

ההנחיות מדגישות את הצורך בגישה מותאמת אישית, כאשר ההחלטות לגבי טיפול צריכות להתקבל בהתייעצות עם המטופל.

המודל של האיגוד האירופאי לקרדיולוגיה זוהתה עם ראשי התיבות AF-CARE, המייצגים את העקרונות המרכזיים של גישה זו לטיפול בפרפור עליות, כשכל אות מייצגת היבט בטיפול:
A: Anticoagulation/Avoid stroke (נוגדי קרישה/מניעת שבץ); F: Symptom control (שליטה בתסמינים); C: Cardiovascular and Comorbidity optimization (אופטימיזציה של מצב הלב וכלי הדם ומחלות נלוות); A: Access to care (נגישות לטיפול); R: Risk factor management (ניהול גורמי סיכון) ו-E: Education and empowerment (חינוך והעצמת המטופל).

מסגרת AF-CARE החדשה מציגה גישה כוללנית ורב-תחומית לטיפול בפרפור עליות. ההנחיות מדגישות גם את הצורך בהערכה דינמית ותקופתית של גורמי סיכון חדשים.

נושאים קשורים:  פרפור עליות,  קרדיולוגיה,  כנס האיגוד לקרדיולוגיה,  חדשות,  ההנחיות האירופיות
תגובות