סוכרת סוג 2

ניהול של מטופלים עם סוכרת ואי ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד

במחקר נמצא כי גם בארצות הברית וגם באסיה ישנו מקום לשיפור בהיבט הטיפול התרופתי המכוון קווים מנחים במטופלים עם סוכרת ואי ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד

אי ספיקת לב (צילום: אילוסטרציה)

מטרת מחקר זה הייתה להשוות את הניהול של מטופלים עם סוכרת ואי ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד (HFrEF) בארצות הברית ואסיה על מנת להבין שונות בדפוסי טיפול בין מערכות בריאות שונות.

במחקר השתתפו מטופלים עם סוכרת ו-HFrEF (מקטע פליטה קטן מ-40%) ממאגר מידע אמריקאי וממאגר מידע אסיאתי של אנשים עם אי ספיקת לב. המדינות האסיאתיות סווגו כבעלות הכנסה גבוהה או נמוכה לפי הגדרות ארגון האו"ם. השיעור של שימוש בטיפולים המומלצים על ידי קווים מנחים הושוו בין האזורים.

החוקרים מצאו כי המטופלים עם סוכרת ו-HFrEF היו מבוגרים יותר, בעלי מדדי מסת גוף גבוהים יותר והיו עם סיכוי גבוה יותר לסבל ממחלה כלילית מאשר אלו באסיה. לעומת המטופלים האמריקאים, השימוש בטיפולים מומלצים על ידי קווים מנחים היה נמוך יותר במדינות אסיאתיות עם הכנסה נמוכה (בהיבט שימוש בחוסמי ACE, חסמי בטא, חוסמי הקולטן לאנגיוטנסין). שימוש באינסולין היה נפוץ יותר בארה"ב בעוד ששימוש בתרופות מסוג סולפניל-אוריאה היה נפוץ יותר במדינות אסיאתיות. תרופות מסוג תיאזולידינדיונים ניתנו ל-6% מהמטופלים האמריקאים לעומת פחות מ-1% מהמטופלים באסיה. השימוש בתרופות חדשות לסוכרת היה קטן מ-5% בכלל המשתתפים.

החוקרים מסכמים כי בארצות הברית ובאסיה ישנו מקום לשיפור בהיבט טיפול מבוסס קווים מנחים בסוכרת ואי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד. כלים יעילים לניהול של מצבים רפואיים מורכבים אלו יכולים להיות בעלי השפעה ניכרת את איכות הטיפול ותוצאים קליניים.

מקור: 

Arnold, S.V. et al. (2019) Diabetes, Obesity and Metabolism https://doi.org/10.1111/dom.13511

 

נושאים קשורים:  סוכרת סוג 2,  אי ספיקת לב,  קווים מנחים,  טיפול,  מחקרים
תגובות