29.05.2022, 16:42 סקירת התועלת הקרדיווסקולרית בצריכת אומגה 3 מחקרים צריכת אומגה 3 הובילה להפחתה בסיכון לתחלואה קרדיווסקולרית טרשתית במטופלים הנוטלים סטטינים. עם זאת, קיים שוני רב בין מקורות צריכת האומגה 3 Journal of Cardiovascular Pharmacology and Therapeutics
03.02.2022, 17:35 האם רמות אומגה 6 ו-3 בדם יכולות לשמש מדד לסיכון קרדיו-מטבולי? מחקרים חוקרים מצאו כי מבוגרים צעירים עם השמנת יתר היו בעלי רמות גבוהות יותר של אוקסיליפנים מסוג אומגה-6 ורמות נמוכות יותר של אומגה-3 בפלזמה, והיו בסיכון גבוהה לתחלואה קרדיו-מטבולית Obesity
16.04.2020, 12:12 המלצת איגוד הלב האמריקאי: אומגה 3 כתרופת מרשם לטיפול בהיפרטריגליצרידמיה סיכון קרדיווסקולרי מתן חומצות שומן אומגה 3 בתרופת מרשם במינון של עד 4 גרם ליום מהווה אופציה טיפולית בטוחה ויעילה להפחתת טריגלצרידים כמונותרפיה וכטיפול נלווה לתרופות המפחיתות ליפידים Circulation
28.08.2018, 08:38 תוסף המזון אומגה 3 לא מונע אירועים קרדיווסקולריים בחולי סוכרת 2 חדשות ממצאי המחקר האחרון מחזקים תוצאות מחקרים קודמים השוללים את יעילות התוסף במניעת מחלות קרדיווסקולריות והחוקרים מבקשים לשקול מחדש ההמלצות וההנחיות לנטילתו מערכת דוקטורס אונלי
20.10.2013, 12:50 מחלוקת לגבי ניסוי בנושא השפעת אומגה 3 על סיכון למחלות לב מחלות לב הפחתה משמעותית בסיכון לתמותה עקב מחלות לב נצפתה בנשים, אולם קוראים ביקרו את השימוש בשמן זית כאינבו במהלך המחקר NEJM
26.11.2012, 11:47 חומצות שומן אומגה 3 לא מונעות פרפור פרוזדורים לאחר ניתוח לב אומגה 3 במחקר לא נמצא הבדל מובהק גם בהיארעות תוצאות משניות כגון פרפור פרוזדורים ממושך, סימפטומטי או כזה המחייב טיפול וכן אירועי לב, התקפי לב ושבץ JAMA